Glassystem

Bild: images/15-huset-detalj-1.jpg
Med en kombination av flexibilitet jämte mängder av designmöjligheter uppfyller Vidasystem högt ställda krav samt erbjuder ett exklusivt och högteknologiskt utseende.

VidaPoint®

 

Bultat isolerglassystem med rörlig infästning samt hål endast i innerglaset. Alla metalldelar är tillverkade i rostfritt stål.

Då inga infästningar penetrerar fasadens ytskikt fastnar mindre smuts och fasaden håller sig renare, vilket ökar tiden mellan rengörningsintervaller. Den rörliga infästningen minskar vindbelastningen på glaset.

Konstruktionen har bruten köldbrygga och mycket bra termiska isolervärden. Det går utmärkt att använda treglas isolerrutor i VidaPoint®. 

VidaPoint® finns idag i följande varianter: VidaPoint® med rod-stomme, Dvs en mycket transparent konstruktion med spiderfästen och krysstagsstomme av heldragen rostfri tråd. VidaPoint på bakomvarande stomme av exempelvis pelare med runt stål eller pelare av glas sk glasfenor.

SinglePoint®

 

Bultat enkelglassystem med rörlig infästning. Alla metalldelar är tillverkade i rostfritt stål.

Kan levereras med  utanpåliggande- alternativt försänkt bricka. 

Vi är även återförsäljare för flertalet andra bultade enkelglassystem vilket ger fördel då vi kan välja de system som passar bäst för specifika objekt

VidaApply®

Systemet har dold mekanisk infästning i isolerglasets kanter. Systemet är mycket transparent med en profilbredd på endast 50 mm samt  fogbredd på 16 mm. VidaApply® möjliggör tvåsidig infästning där övriga sidor är fria från bakomvarande stomme. De fribärande sidorna har en icke genomsiktlig bredd på ca 40 mm.

VidaBeam®

Självbärande aluminiumprofil, 50mm smal, finns i olika höjder och utseenden. I övrigt lika VidaApply®.

Ladda ned PDF